mens physique

Ställa upp i luciapokalen eller inte?

Jag läste nyligen en intressant artikel i Iron Man Magazine med Ako Rahim angående att börja tävla. Det motiverade mig att kanske ta upp mina gamla tankar om att tävla.

Luciapokalen Mens Physique

Jag har flera gånger kollat på Luciapokalen och har även två kompisar som ställt upp och tävlat där. Precis som Ako Rahim tipsade är Mens Physique en mycket bra första tävling. När jag var yngre var siktet definitivt inställt på att ställa upp i tävlingar. I hemlighet drömde jag ju såklart om Mr Universe och Olympia, men för det hade jag behövt trycka vilket jag helst inte vill. Troligtvis är det många även i mindre tävlingar som Mens Physique som har tagit olagliga preparat, men långt ifrån alla.

mens physique

Mina gamla drömmar om tävling på högre nivå grusades helt i och med min axelskada 2009. Men jag är helt återställd idag och formen är på samma nivå som när jag var ung. Dock har jag ju ”förlorat” många viktiga år för att bli riktigt stor, men men så är det. I vilket fall som helst tror jag att jag hade kunnat hävda mig i en mindre tävling iaf. Det hade varit kul att göra nån tävling i livet iaf, det är ju mitt största intresse.

Planer – om – jag ska tävla

Om jag nu ska tävla så får det bli nästa år, 2017. Jag ska då öka intensiteten i min träning STENHÅRT.

En sak jag ska göra om jag bestämmer mig för att tävla är att fixa ett ”hemmagym”. Jag har ganska långt till gymmet och 3-4 dagar i veckan känns som max att vara där för mig. Annars tar det onödigt mycket tid. Men ska jag tävla vill jag träna 6-10 gånger i veckan minst… Jag vill kunna köra morgon och kvällspass samma dag tex. Då funkar det inte att åka till gymmet hela tiden.

Så jag ska då köpa några viktiga träningsredskap så jag kan köra vissa pass. Det jag tänkt köpa är:

  • En skivstång
  • Vikter
  • Träningsbänk

Eventuellt en ställning också. Det helt klart viktigaste är ju en skivstång. Jag har läst om olika modeller här: skivstången.se. En Eleiko stång är ju det bästa men också väldigt dyrt. Thor fitness verkar som ett prisvärt alternativ faktiskt. Jag minns att min polare byggde en egen träningsbänk i gymnasiet, det hade varit ett billigt alternativ. Jag tycker att träningsbänkar är onödigt dyra faktiskt. Frågan är hur stabil en egen bänk blir…

Som sagt så har jag inte bestämt mig hur jag ska göra ännu. Jag tänker mig att jag tar ett beslut senare i höst. Uppdaterar om det då 🙂